Partidul Laburist vrea amendamente la planul privind Brexit, în sensul accesului la piaţa unică

Partidul Laburist britanic intenţionează să propună amendamente la decizia Guvernului conservator privind condiţiile ieşirii din Uniunea Europeană, pentru a se garanta menţinerea accesului la piaţa comunitară, afirmă Jeremy Corbyn, liderul formaţiunii de opoziţie.

731 afișări
Imaginea articolului Partidul Laburist vrea amendamente la planul privind Brexit, în sensul accesului la piaţa unică

Partidul Laburist vrea amendamente la planul privind Brexit, în sensul accesului la piaţa unică (Imagine: Mediafax Foto)

Partidul Laburist va încerca modificarea actului de părăsire a UE în cazul în care Curtea Supremă de Justiţie va permite organizarea unei dezbateri în Parlament, a declarat sâmbătă Jeremy Corbyn.

"Dacă va exista o dezbatere pe tema Articolului 50, vom formula un amendament referitor la accesul pe piaţa comună şi la forme de protecţie" a drepturilor angajaţilor şi a mediului înconjurător, a afirmat Corbyn.

"Respecăm rezultatul referendumului. Nu este cel pe care l-am vrut, dar acum este cel pe care trebuie îl vrem", a subliniat liderul opoziţiei laburiste.

Înalta Curte de Justiţie britanică a decis în noiembrie că Parlamentul va trebui să aprobe declanşarea procedurii de ieşire din UE şi termenii acordului Brexit. O decizie finală pe acest subiect va fi luată de Curtea Supremă de Justiţie.

Jeremy Corbyn a respins speculaţiile conform cărora amendamentele ar genera amânarea activării Articolului 50, privind declanşarea procedurii de ieşire din UE: "Instanţele au dreptul de a interpreta legislaţia şi de a stabili ce atribuţii are Parlamentul; deciziile trebuie respectate".

"Motivul pentru care vrem amendament se referă la contracararea celor din Partidul Conservator care vor să întrerupem toate legăturile cu Europa, să reducem impozitele corporatiste şi să încercăm un fel de acord comercial cu Statele Unite", a subliniat Corbyn într-un interviu acordat postului tv Sky News.

"Efectele acestor măsuri ar fi diminuarea salariilor, reducerea cheltuielilor publice şi, inevitabil, o scădere semnificativă a nivelului de trai în Marea Britanie", a argumentat liderul laburist.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici