Pasagerii de pe vasul de croazieră Diamond Princess au început să debarce

  • Pasagerii de la bordul navei de croazieră Diamon Princess au început să debarce
  • Mai multe ţări îşi vor prelua cetăţenii şi-i vor transporta cu zboruri private
  • Peste 540 de persoane de la bord au diagnosticate cu noul coronavirus
1103 afișări
Imaginea articolului Pasagerii de pe vasul de croazieră Diamond Princess au început să debarce

Pasagerii de pe vasul de croazieră Diamond Princess au început să debarce

Pasagerii de pe vasul de croazieră Diamond Princess, la bordul căruia au fost identificate mai multe persoane infectate cu noul coronavirus COVID-19, au început să debarce miercuri, anunţă televiziunea publică din Japonia, NHK.

Începând de miercuri, aproape 500 de persoane vor fi debarcate, a declarat un oficial al Ministerului Sănătăţii din Japonia, citat de Reuters.

Debarcarea pasagerilor de pe nava de croazieră pe care se află şi 17 români, vine după o perioadă de carantină de două săptămâni în portul Yokohama, din apropiere de Tokyo.

În acest timp, la bordul navei, au fost depistate peste 540 de persoane infectate cu noul coronavirus. Majoritatea celor diagnosticaţi au fost transportaţi la spitale din Japonia.

La bordul navei Diamond Princess se aflau 3.700 de persoane, dintre care aproape jumătate sunt japonezi.

Autorităţile japoneze au anunţat că procesul de debarcare a celor de pe navă ar trebui să se încheie vineri, dar vasul va rămâne în carantină deoarece unii pasageri au decis să rămână la bord.

Până acum, Statele Unite au evacuat 300 de pasageri, aceştia fiind preluaţi de două avioane private şi transportaţi în SUA.

De asemenea, şase sud-coreeni şi un japonez au zburat miercuri dimineaţa spre Coreea de Sud cu un zbor charter.

Premierul australian, Scott Morrison, a declarat marţi că la bordul vasului de croazieră se află 220 de australieni. Dintre aceştia, 169 vor fi evacuaţi, 36 au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus şi vor rămâne pe navă şi alţi 15 au ales să rămână la bord.

Alte ţări care au anunţat că vor prelua pasageri de pe Diamond Princess sunt Hong Kong, Canada, Italia şi Taiwan.

MAE român a transmis, luni, că românii de la bordul vasului de croazieră vor debarca şi ei, iar decizia privind întoarcerea în ţară le va aparţine.

„După finalizarea perioadei actuale de carantină în data de 19 februarie, pasagerii vor putea părăsi vasul pe baza unui certificat medical eliberat de autorităţile japoneze. Cetăţenii români membri ai echipajului pot fi supuşi unei noi perioade de carantină de 14 zile începând cu data de 19 februarie, în funcţie de evoluţia situaţiei de la bordul navei. Decizia cu privire la continuarea activităţii pe vas sau revenirea în ţară la expirarea perioadei de carantină va fi luată de către aceştia de comun acord cu compania care operează nava", se arată într-un comunicat de presă remis de MAE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici