Patru morţi, între care doi copii, la Misrata, într-un atac al forţelor lui Muammar Kadhafi

Patru persoane, între care doi copii, au fost ucise şi alte zece au fost rănite, vineri, de tirurile de obuze şi rachete lansate asupra unor case la Misrata, a declarat un purtător de cuvânt al rebelilor din acest oraş situat la 200 de kilometri est de Tripoli.

24 afișări
Imaginea articolului Patru morţi, între care doi copii, la Misrata, într-un atac al forţelor lui Muammar Kadhafi

Patru morţi, între care doi copii, la Misrata, într-un atac al forţelor lui Muammar Kadhafi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Forţele lui (Muammar) Kadhafi continuă să tragă orbeşte în locuinţele din Misrata. Astăzi (vineri), patru martiri, dintre care doi copii cu vârste mai mici de patru ani, au murit", a declarat acest purtător de cuvânt sub acoperirea anonimatului.

"Aceste persoane au fost ucise la ele acasă şi, paradoxal, nu avem victime pe front", a declarat el, adăugâd că o persoană a fost ucisă joi şi alte 24 au fost rănite.

Potrivit lui, forţele loiale liderului libian "au început să tragă cu rachete şi obuze asupra oraşului încă de dimineaţă. Ulterior au avut loc lupte violente pe drumul de coastă".

Acest purtător de cuvânt a criticat din nou forţele NATO care, potrivit lui, nu şi-au îndeplinit "misiunea de a proteja civilii". "Civilii sunt ucişi la Misrata", a deplâns el.

"Vrem ca Franţa să preia comanda operaţiunilor la Misrata. Franţa trebuie să preia iniţiativa. Forţele sale sunt mult mai eficiente decât cele ale NATO", a declarat el, afirmând totuşi că "recunoaşte că avioanele NATO au distrus total cazarmele şi batalioanele lui Kadhafi din jurul oraşului".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici