9 aprilie 2023 - Patru sărbători de Primăvară, patru confesiuni, un Singur Dumnezeu

  • ✝️Paşte Fericit şi Cristos a Înviat!/ "Felix Pascha et Christus resurrexit"🐣⛪️
  • ☦️Florii Fericite! 🌷⛪️
  • ✡️Chag Pesach Kasher Vesame’ach! חַג פֶּסַח כָּשֵׁר וְשָׂמֵחַ. 🐑🕍
  • ☪️Ramadan Mubarak! رمضان مبارك.🌙🕌
2348 afișări
Imaginea articolului 9 aprilie 2023 - Patru sărbători de Primăvară, patru confesiuni, un Singur Dumnezeu

Duminică, 9 aprilie 2023, este o zi cu o semnificaţie religioasă deosebită pentru mai multe comunităţi de credinţă din lume. 

Catolicii sărbătoresc Paştele, cea mai mare sărbătoare a creştinătăţii, care comemorează învierea lui Iisus Cristos din morţi.

Ortodocşii sărbătoresc Floriile, intrarea triumfală a lui Iisus Hristos în Ierusalim, când a fost întâmpinat cu ramuri de finic şi cu strigăte de "Osana".

Musulmanii sărbătoresc Ramadanul, luna sfântă a postului şi a rugăciunii, care începe în acest an pe 22 martie şi se încheie pe 21 aprilie 2023.

Evreii sărbătoresc Pesah, Paştele evreiesc, între 5 aprilie şi 13 aprilie 2023, o sărbătoare care aminteşte de eliberarea poporului evreu din robia egipteană sub conducerea lui Moise. 

Este o zi de mare încărcătură spirituală în care mare parte din Planetă sărbătoreşte, o zi în care mesajele, gândurile de Pace şi Iubire să fie mai pregnante în inimile tuturor oamenilor. 

Aceste sărbători au în comun mesajul de speranţă, iubire şi pace pentru omenire. Ele ne invită să ne apropiem de Dumnezeu şi de semenii noştri, să fim mai buni şi mai generoşi, să ne bucurăm de darurile vieţii.

Fiecare dintre aceste sărbători are şi tradiţii şi obiceiuri specifice, care exprimă credinţa şi cultura fiecărui popor. Să le respectăm şi să le cunoaştem, pentru a ne îmbogăţi spiritual şi cultural.

Să ne bucurăm împreună de această zi plină de lumină şi de har!

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici