Paul Manafort a împărtăşit datele sondajelor din timpul campaniei prezidenţiale din 2016 unui asociat rus

Fostul şef de campanie al lui Trump, Paul Manafort, a împărtăşit date ale sondajelor din timpul campaniei prezidenţiale din 2016, unui asociat acuzat de legături cu serviciile de informaţii ruse, iar procurorii spun că a minţit despre asta, potrivit unei probe depuse marţi în instanţă, relatează Associated Press.

481 afișări
Imaginea articolului Paul Manafort a împărtăşit datele sondajelor din timpul campaniei prezidenţiale din 2016 unui asociat rus

Paul Manafort a împărtăşit datele sondajelor din timpul campaniei prezidenţiale din 2016 unui asociat rus

Acuzaţiile marchează prima dată când procurorii îl acuză pe şeful campaniei lui Trump de împărtăşirea de informaţii legate de alegeri cu contactele sale ruseşti. Deşi în document nu se menţionează dacă informaţia a fost făcută publică sau ce s-a întâmplat cu ea, aceasta ridică posibilitatea ca Rusia să fi folosit informaţii privilegiate din campania republicană ca parte a efortului său de a interfera în alegerile în favoarea lui Trump.

Informaţia a fost dezvăluită accidental într-o cerere de apărare care urma să fie redactată, potrivit Associated Press.

Manafort a fost printre primii americani acuzaţi de ancheta specială a lui Robert Mueller şi a fost printre personajele centrale ale cazului, după ce a condus campania în timpul convenţiei republicane şi, după cum spun oficialii serviciilor de informaţii americane, Rusia încerca să influenţeze alegerile în favoarea lui Trump.

Manafort a pledat vinovat de acuzaţiile de conspiraţie din Washington şi se confruntă cu condamnarea într-un caz separat în Virginia.

În documentul depus la instanţă, apărarea a încercat să răstoarne afirmaţiile potrivit cărora Manafort a minţit intenţionat echipa lui Mueller, după ce a fost de acord să pledeze vinovat în septembrie anul trecut. Procurorii declară că Manafort şi-a încălcat acordul de pledoarie prin minciună, însă avocaţii apărării au susţinut că orice denaturări au fost simple greşeli făcute de un om care se confruntă cu boală, epuizare şi înterogatorii extinse din partea anchetatorilor.

Avocaţii spun că Manafort suferă de depresie şi anxietate, a avut un contact redus cu familia şi, în zilele în care s-a întâlnit cu anchetatorii, a fost trezit în zori pentru interogatorii îndelungate, cu puţin timp de pregătire a acestora.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici