Echipa tibetană Lhasa Chengtou se retrage din campionatul chinez de fotbal deoarece i s-a interzis să joace acasă la 3.650 m

  • Lhasa Chengtou, singurul club de fotbal profesionist din Tibet, urmează să se retragă din cel de-al treilea eşalon din China.
  • Motivele care stau la baza mutării nu sunt nici financiare, nici politice, ci legate de locaţia unde clubul îşi joacă meciurile de acasă.
582 afișări
Imaginea articolului Echipa tibetană Lhasa Chengtou se retrage din campionatul chinez de fotbal deoarece i s-a interzis să joace acasă la 3.650 m

Pauze de oxigen la 15 minute pentru jucători/ Echipa tibetană Lhasa Chengtou se retrage din campionatul chinez de fotbal deoarece i s-a interzis să joace acasă la 3.650 m

Clubul a terminat pe locul 26 din 32 sezonul trecut jucând meciurile de acasă la Huizhou, provincia Guandong, la peste 3650 de km distanţă de Lhasa. Ei au înaintat o cerere pentru a disputa meciurile din sezonul actual, care a fost amânat din cauza pandemiei, pe stadionul din Lhasa, dar conform presei din China cererea a fost respinsă din cauza altitudinii.

Stadionul din Lhasa, care se află la o altitudine de 3.650 m, este la o înălţime mai mare decât stadionul Estadio Hernando Siles din capitala boliviană La Paz, care se află la 3.637m. FIFA a interzis pentru scurt timp jocurile la peste 2.500m, dar a revenit asupra deciziei.

Lhasa Chengtou a jucat doar cinci partide în Tibet, conform Global Times, două la Lhasa şi trei la 400 km distanţă, în Nyingch, care se află la 2.900m. Când au jucat în Lhasa, jucătorii au avut pauze de oxigen la fiecare 15 minute. Poliţia tibetană a negat zvonurile apărute online că, într-un meci, şase jucători din Shenzhen Pengcheng au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza altitudini.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici