Pentagonul înăspreşte procedurile privind accesul la date clasificate

Departamentul american al Apărării a anunţat, miercuri, înăsprirea procedurilor de acces la informaţii secrete, după dezvăluirile de date clasificate făcute în aprilie de un membru al Gărzii Naţionale, informează agenţia Reuters.

162 afișări
Imaginea articolului Pentagonul înăspreşte procedurile privind accesul la date clasificate

Pentagonul a revizuit procedurile, printr-un proces care a durat 45 de zile, şi a stabilit măsuri de intensificare a controalelor pentru personalul care gestionează date secrete.

Vor fi create posturi speciale pentru verificarea gestionării datelor secrete şi vor fi elaborate planuri pentru detectarea electronică a datelor.

Un membru al Forţelor Aeriene din cadrul Gărzii Naţionale, Jack Douglas Teixeira, în vârstă de 21 de ani, a fost pus sub acuzare pentru dezvăluirea neautorizată de date militare clasificate pe reţele de socializare online.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
securitate,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici