În timp ce Afganistanul închide saloanele de frumuseţe, în Africa există un sat locuit numai de femei

În urma retragerii Statelor Unite şi a aliaţilor săi, talibanii au dat înapoi decenii de progres în Afganistan în privinţa drepturilor femeilor, în vreme ce în Africa există un sat locuit numai de femei.

1576 afișări
Imaginea articolului În timp ce Afganistanul închide saloanele de frumuseţe, în Africa există un sat locuit numai de femei

Paul Ninson/CNN - AP News

Saloanele de înfrumuseţare din Afganistan sunt închise, deoarece liderii talibani ai ţării îşi extind agenda de opresiune asupra femeilor, care sunt deja închise în mare parte la casele lor, cu interdicţii pentru a munci şi studia. 

Mohammad Sidik Akif Mahajar, un purtător de cuvânt al Ministerului pentru Propagarea Virtuţii şi Prevenirea Viciului, a confirmat pentru CNN  că ordinul a fost dat pe 24 iunie, urmând ca toate saloanele să fie închise până pe 27 iulie.

Între timp, în Umoja, un sat din judeţul Samburu, nordul Keniei, sunt numai femei. 

Umoja este cuvântul kiswahili pentru unitate şi este denumirea unui sat fondat în 1990 ca un sanctuar pentru femeile din Samburu care scapă de violenţa misogină.

Umoja găzduieşte femei de toate vârstele. Bărbaţilor li se interzice intrarea pentru a crea un spaţiu sigur pentru fetele şi femeile care supravieţuiesc violenţei şi abuzului sexual, ostracizate de familiile lor, precum şi celor care scapă de căsătoria de la vârsta fragedă sau de mutilarea genitală feminină, potrivit CNN.

Stilul de viaţă al celor care locuiesc acolo este modest, femeile lucrând din greu pentru a obţine venituri pentru hrană şi resurse educaţionale pentru copiii lor. Situat la aproximativ un kilometru distanţă de Umoja este un camping unde mulţi turişti stau atunci când vizitează regiunea pentru a explora faimoasa rezervaţie de viaţă sălbatică Maasai Mara.

Turiştii care doresc să viziteze Umoja plătesc o mică taxă de intrare şi pot cumpăra bijuterii elaborate cu margele şi alte meşteşuguri realizate manual de femeile Samburu.

Fotografiile cu satul Umoja au fost realizate de Paul Ninson. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici