NEWS ALERT  AIEA vrea acces pentru inspecţii suplimentare la Centrala Zaporojie. Ucraina vrea măsuri imediate după ce Rusia a instalat explozibili la trei reactoare

Administraţia Ucrainei a cerut, miercuri, comunităţii internaţionale să aplice "măsuri imediate" în contextul riscurilor asupra Centralei nucleare Zaporojie, iar Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică vrea acces suplimentar pentru verificarea complexului aflat sub controlul trupelor ruse.

396 afișări
Imaginea articolului AIEA vrea acces pentru inspecţii suplimentare la Centrala Zaporojie. Ucraina vrea măsuri imediate după ce Rusia a instalat explozibili la trei reactoare

"Rusia a mobilizat personal militar şi a instalat fortificaţii la cel puţin trei reactoare, plasând explozibil. Este momentul ca lumea să aplice măsuri imediate", a transmis Ministerul de Externe de la Kiev, citat de cotidianul Le Monde.

Acuzaţiile Kievului nu pot fi confirmate din surse independente. Rusia şi Ucraina se acuză reciproc de pregătirea unor atacuri asupra Centralei nucleare Zaporojie, aflată sub controlul trupelor ruse.

Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a anunţat că a inspectat Centrala Zaporojie în ultimele săptămâni fără a observa instalarea de mine sau alte dispozitive explozive. Directorul AIEA, Rafael Grossi, a cerut miercuri acces suplimentar "pentru a confirma absenţa minelor sau a dispozitivelor explozive".

"În contextul în care tensiunile se accentuează în această zonă, experţii noştri trebuie să aibă acces pentru a verifica situaţia pe teren", a insistat Rafael Grossi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici