Pentagonul preconizează vânzări de armament către Irak în valoare de un miliard de dolari

Statele Unite preconizează că vor vinde Irakului avioane militare, vehicule blindate şi aerostate de supraveghere în valoare de un miliard de dolari, a anunţat Pentagonul.

269 afișări
Imaginea articolului Pentagonul preconizează vânzări de armament către Irak în valoare de un miliard de dolari

Pentagonul preconizează vânzări de armament către Irak în valoare de un miliard de dolari

Acordul priveşte livrarea a 24 de avioane uşoare Texan II de tip AT-6C, un avion fabricat de către Beechcraft care poate transporta bombe cu teleghidaj de precizie.

Pentagonul a informat marţi Congresul cu privire la proiectul de vânzare, care necesită autorizarea Legislativului.

"Vânzarea propusă a acestor aparate, echipamente şi servicii va consolida capacitatea forţelor irakiene de a-şi susţine eforturile vizând revenirea la stabilitate în Irak şi împiedicarea propagării tulburărilor la ţări vecine", a afirmat Pentagonul.

Vânzarea, în cazul în care se concretizează, va fi una dintr-o serie de contracte de armament cu Irakul, în cadrul consolidării forţelor armate, în contextul în care violenţe atribuite Al-Qaida se intensifică.

Irakul a convenit deja să cumpere 36 de avioane americane de luptă de tip F-16.

Acordul prezentat de către Pentagon săptămâna aceasta include, de asemenea, 200 de vehicule blindate de tip Humvee, care "vor ajuta Irakul să-şi apere infrastructurile petroliere de atacuri teroriste", potrivit Pentagonului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici