Pentru prima dată în istoria Republicii Franceze, un fost preşedinte va fi judecat pentru acuzaţii de corupţie. Când va ajunge în instanţă Nicolas Sarkozy

Pentru prima dată în istoria Republicii Franceze, un fost preşedinte va fi judecat pentru acuzaţii de corupţie. Un tribunal din Paris a decis ca procesul în care este implicat fostul lider de la Elysee Nicolas Sarkozy să se desfăşoare în perioada 05 – 22 octombrie.

890 afișări
Imaginea articolului Pentru prima dată în istoria Republicii Franceze, un fost preşedinte va fi judecat pentru acuzaţii de corupţie. Când va ajunge în instanţă Nicolas Sarkozy

Pentru prima dată în istoria Republicii Franceze, un fost preşedinte va fi judecat pentru acuzaţii de corupţie. Când va ajunge în instanţă Nicolas Sarkozy

Cazul se concentrează pe conversaţiile dintre avocatul lui Sarkozy, Thierry Herzog, şi un fost înalt magistrat, Gilbert Azibert, interceptate de anchetatori în 2014. La acea vreme, fostul preşedinte era bănuit că a acceptat plăţi ilicite de la moştenitoarea L'Oreal, Liliane Bettencourt, pentru campania sa prezidenţială din 2007.

Anchetatorii îl acuză pe Sarkozy că a încercat să afle, prin intermediul avocatului său, informaţii cu privire la evoluţia cazului, oferind la schimb o poziţie de top.

Ancheta a dezvăluit, de asemenea, că Sarkozy şi Herzog comunicau adesea prin intermediul telefoanelor mobile obţinute sub identităţi false, iar Sarkozy folosea numele de cod Paul Bismuth.

Nicolas Sarkozy este acuzat că a încercat să obţină în 2014, prin intermediul avocatului său, informaţii secrete de la Gilbert Azibert, la acea vreme magistrat al Curţii de Casaţie în dosarul Bettencourt. Sarkozy ar fi încercat să îl promoveze pe Gilbert Azibert în schimbul informaţiilor secrete despre conversaţii telefonice interceptate în anchetă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
franţa,
corupţie,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici