Peste 1,2 milioane de călători, afectaţi de o grevă spontană a personalului feroviar, la Paris

Aproximativ 1,2 milioane de călători au fost afectaţi joi, la Paris, de o grevă spontană declanşată de personalul feroviar din cauza agresării unui mecanic de locomotivă.

123 afișări
Imaginea articolului Peste 1,2 milioane de călători, afectaţi de o grevă spontană a personalului feroviar, la Paris

Peste 1,2 milioane de călători, afectaţi de o grevă spontană a personalului feroviar, la Paris (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Greva a avut loc la Linia A a Reţelei expres RER, care asigură legăturile cu Parisul şi cu periferia capitalei Franţei, inclusiv cu centrul de afaceri Défense şi cu parcul de distracţii Disneyland.

Pe această linie circulă 2.600 de călători la fiecare două minute, astfel că au fost afectaţi circa 1,2 milioane de oameni.

Întreruperea traficului pe acest tronson feroviar este o premieră.

Mecanicii de locomotivă au decis organizarea unei greve spontane, după ce un angajat a fost agresat miercuri seară la periferia Parisului. Mecanicul de locomotivă a suferit o fractură nazală.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici