Peste 650 de persoane arestate la Londra şi Birmingham, în urma violenţelor

Peste 650 de persoane au fost arestate la Londra şi Birmingham, în centrul Angliei, după revoltele violente din ultimele zile, a anunţat marţi poliţia britanică.

735 afișări
Imaginea articolului Peste 650 de persoane arestate la Londra şi Birmingham, în urma violenţelor

Peste 650 de persoane arestate la Londra şi Birmingham, în urma violenţelor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un număr de 525 de persoane au fost arestate în capitala britanică, unde celulele comisariatelor sunt pline după trei nopţi de violenţe consecutive, potrivit bilanţului oferit de Scotland Yard.

La Birmingham, al doilea oraş ca mărime din ţară, unde violenţele s-au declanşat în noaptea de luni spre marţi, au fost arestate 138 de persoane, între care unele "uimitor de tinere", potrivit poliţiei, care le-a cerut familiilor să se asigure că adolescenţii lor rămân acasă seara.

Circa 800 de protestatari au jefuit aproximativ 30 de magazine din centrul Birmingham, iar un comisariat a fost incendiat.

Premierul David Cameron a anunţat mobilizarea a 16.000 de poliţişti încă de marţi seara în capitală pentru a pune capăt "scenelor dezgustătoare" văzute pe străzi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici