Peste jumătate dintre francezi consideră că Hollande nu este un preşedinte bun

Peste 50 la sută dintre francezi apreciază că François Hollande nu este un preşedinte bun, faţă de 22 la sută care susţin contrariul, potrivit unui sondaj efectuat de CSA pentru postul de televiziune BFMTV difuzat joi.

324 afișări
Imaginea articolului Peste jumătate dintre francezi consideră că Hollande nu este un preşedinte bun

Peste jumătate dintre francezi consideră că Hollande nu este un preşedinte bun (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aproximativ 27% dintre persoanele intervievate nu au dorit să se pronunţe.

"Cadrele de conducere (63% aprecieri negative), liber profesioniştii (59%) şi pensionarii (55%) sunt mai reticenţi în privinţa capacităţii lui François Hollande de a-şi îndeplini funcţia de şef al statului", subliniază institutul.

CSA relevă că "François Hollande este considerat un bun preşedinte al Republicii de către 60% dintre alegătorii din primul tur, o proporţie care atinge doar de 48% în rândul celor care l-au ales în al doilea tur, la 6 mai anul trecut".

Sondajul a fost realizat pe Internet, în perioada 26-27 martie, pe un eşantion reprezentativ de 961 de persoane rezidente în Franţa, în vârstă de cel puţin 18 ani, potrivit metodei cotelor.

Publicarea anchetei CSA pentru BFMTV are loc după ce o serie de sondaje a arătat o scădere continuă a popularităţii lui Hollande, după zece luni de la victoria obţinută împotriva lui Nicolas Sarkozy în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale.

Un sondaj al institutului IFOP, publicat în acest weekend de Le Journal du Dimanche, arată şi el o scădere a popularităţii preşedintelui, cu şase puncte, raportat la luna precedentă.

Potrivit IFOP, 68% dintre persoanele intervievate (faţă de 62% în februarie) se declară nemulţumite de François Hollande ca preşedinte al Republicii, faţă de 31% care se declară mulţumite, în timp ce unu la sută nu are o opinie.

Este vorba nu doar despre cel mai prost rezultat înregistrat de François Hollande de la alegerea sa în mai 2012, ci şi despre cel mai prost rezultat înregistrat de către un preşedinte francez după primele zece luni de la preluarea funcţiei, subliniază sondajul efectuat de IFOP.

Hollande urmează să aibă o intervenţie, joi seara, de 45 de minute, pe postul public de televiziune France 2, pentru a le explica francezilor cursul reformelor sale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici