Pfizer nu ştie încă dacă cineva care a primit vaccinul anti Covid-19 mai poate transmite virusul

  • CEO-ul Pfizer: Încă nu este clar dacă o persoană care primeşte vaccinul Pfizer împotriva Covid-19 mai poate transmite virusul.
  • Consilierii FDA se întâlnesc pe 10 decembrie pentru a discuta cererea de autorizare pentru utilizarea de urgenţă a vaccinului Pfizer.
5669 afișări
Imaginea articolului Pfizer nu ştie încă dacă cineva care a primit vaccinul anti Covid-19 mai poate transmite virusul

Profimedia

Încă nu este clar dacă o persoană care primeşte vaccinul Pfizer împotriva Covid-19 poate transmite în continuare virusul, a declarat joi CEO-ul companiei, Albert Bourla.
 
"Cred că acest lucru este ceva care trebuie examinat. Nu suntem siguri în acest sens, acum, cu ceea ce ştim,” a spus Bourla într-un interviu pentru NBC News, preluat de CNN.  
 
Bourla este de părere că participanţii la studiul pentru vaccin care au primit un placebo, mai degrabă ar trebui să primească vaccinul.
 
„Este o dilemă şi o obligaţie morală şi etică. Cred că, în discuţia cu autorităţile de reglementare, ar trebui să găsim o cale, aşa că mai devreme decât mai târziu, să oferim vaccinul tuturor participanţilor la placebo”.
 
Dacă se întâmplă acest lucru, ar însemna dezorientarea procesului de vaccinare - ceva care ar putea avea impact asupra rezultatelor pe termen lung, au precizat experţii în sănătate.
 
Pfizer a solicitat Administraţiei SUA pentru Alimente şi Medicamente (FDA) autorizaţia de utilizare de urgenţă pentru vaccinul său. Consilierii FDA se întâlnesc pe 10 decembrie pentru a discuta cerere.
 
Dar dr. Paul Offit, directorul Centrului de Educaţie pentru vaccinuri de la Spitalul de Copii din Philadelphia şi membru al comitetului consultativ al FDA pentru vaccinuri, a afirmat că există încă multe întrebări fără răspuns.
 
Avem un milion de întrebări pentru a ne asigura că înţelegem exact care sunt problemele de siguranţă şi care sunt problemele de eficacitate”, a spus Offit. ”Este eficient la persoanele peste 65 de ani? Este la fel de eficient  la grupurile rasiale, grupurile etnice? Este eficient la persoanele care au diverse afecţiuni medicale? ”
 
„Întrebarea este: aş da acest vaccin mie sau propriei mele familii? Şi dacă răspunsul la această întrebare este „Nu sunt sigur”, atunci nu vom merge mai departe,” a adăugat medicul.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici