Piese electronice contrafăcute provenind din China, depistate la arme folosite de armata SUA

Numeroase componente electronice contrafăcute, provenind din China, au fost depistate la arme americane, conform unui raport comandat de Congres.

529 afișări
Imaginea articolului Piese electronice contrafăcute provenind din China, depistate la arme folosite de armata SUA

Piese electronice contrafăcute provenind din China, depistate la arme folosite de armata SUA (Imagine: Mediafax foto/AFP)

O anchetă a Congresului a condus la depistarea a cel puţin 1.800 de componente electronice contrafăcute la arme americane, dar numărul total al cazurilor suspecte este de circa un milion, informează Washington Post.

Rezultatele investigaţiei, efectuată de Comisia Forţelor Aramete din Senat, au fost prezentate oficial marţi, senatorii urmând să discute cu firmele din domeniul apărării despre problemele depistate.

"Nu putem permite ca securitatea noastră naţională să depindă de piese electronice contrafăcute provenind de pe piaţa chineză", a declarat preşedintele Comisiei, Carl Levin.

În peste 70 la sută dintre cazurile anchetate, s-a depistat că piesele componente proveneau din China, restul fiind din Marea Britanie şi Canada.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici