Piloţii să se căsătorească pentru a evita tragedii ca Germanwings, îndeamnă CEO-ul Turkish Airlines

CEO-ul Turkish Airlines Temel Kotil a făcut o sugestie neobişnuită pentru ca piloţi ca Andreas Lubitz, de la Germanwings, să nu ajungă să sufere de o depresie atât de gravă, şi anume ca aceştia să se căsătorească, relatează ziarul Hurriyet în pagina electronică.

154 afișări
Imaginea articolului Piloţii să se căsătorească pentru a evita tragedii ca Germanwings, îndeamnă CEO-ul Turkish Airlines

CEO-ul Turkish Airlines Temel Kotil (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Lubitz, care suferea de depresie, l-a închis pe căpitan în afara cockpitului şi a doborât în mod deliberat Airbusul A320 al companiei în Alpii francezi, pe 24 martie, omorând toate cele 150 de persoane aflate la bord.

Potrivit agenţiei Dogan, Kotil le-a spus joi noilor piloţi ai companiei turce că tragedia din martie subliniază importanţa "stilului de viaţă" al piloţilor.

"Prăbuşirea a avut loc după ce pilotul, care a provocat accidentul, s-a despărţit de prietena sa. De aceea, prieteni, să ştiţi că încurajăm piloţii necăsătoriţi să se căsătorească", a declarat Kotil, citat de agenţie.

Oficialul s-a plâns, de asemenea, de faptul că numărul femeilor pilot din cadrul Turkish Airlines este în continuare scăzut. Doar trei femei se află printre cei 86 de piloţi care au absolvit recent, a precizat el.

"În prezent avem doar 40 de femei pilot în cadrul flotei noastre. Dacă jumătate dintre cei 4.000 de piloţi ar fi femei... am avea 2.000 de femei (pilot)", a spus el. "Cel puţin 10% dintre piloţii noştri ar trebui să fie femei, ceea ce înseamnă 400", a continuat Kotil. "Invit toate femeile care îndeplinesc criteriile să devină piloţi", a adăugat CEO-ul Turkish Airlines.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici