Planul lui Biden de a pune capăt politicii de expulzare a migranţilor din SUA a fost blocat de un judecător districtual

  • Un judecător american a blocat planurile administraţiei Biden de a stopa expulzarea migranţilor
  • Politica introdusă de fostul preşedinte Donald Trump permite expulzarea rapidă a migranţilor în baza preocupărilor sanitare legate de răspândirea SARS-CoV-2
  • Dacă nu va fi prelungită, măsura controversată va expira pe 23 mai
190 afișări
Imaginea articolului Planul lui Biden de a pune capăt politicii de expulzare a migranţilor din SUA a fost blocat de un judecător districtual

Sursa foto: Profimedia

Un judecător american a blocat planurile administraţiei Biden de a ridica politica care permite expulzarea rapidă a migranţilor aflaţi la graniţa cu Mexic în baza codului sanitar legat de răspândirea Covid.

Politica, cunoscută sub numele de Titlul 42, a fost introdusă de Donald Trump în 2020 şi urmează să expire pe 23 mai, dacă nu va fi prelungită. Menit să stopeze răspândirea virusului prin controale elaborate asupra migranţilor, titlul 42 a fost extins de două ori de către preşedintele Joe Biden.

Peste 1,7 milioane de persoane au fost expulzate în baza măsurii controversate, relatează BBC.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici