Poliţia din Hong Kong a demontat baricade din zona celui de-al doilea loc de manifestaţii

Zeci de poliţişti au îndepărtat marţi dimineaţa baricade instalate în zona celui de-al doilea loc de manifestaţii prodemocraţie din Hong Kong, potrivit unui jurnalist al AFP prezent la faţa locului.

168 afișări
Imaginea articolului Poliţia din Hong Kong a demontat baricade din zona celui de-al doilea loc de manifestaţii

Poliţia din Hong Kong a demontat baricade din zona celui de-al doilea loc de manifestaţii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aproximativ 150 de poliţişti au îndepărtat barierele metalice care au fost instalate de către protestatari în cartierul Causeway Bay.

Această intervenţie a avut loc la o zi după ce poliţia a demontat baricadele instalate de peste 15 zile în zona principalului loc ocupat de manifestanţii prodemocraţie, cartierul Admiralty, luându-i prin surprindere pe manifestanţi, al căror număr a scăzut în cursul nopţii de duminică spre luni.

Manifestanţii, conduşi de mişcări studenţeşti, cer Beijingului garantarea unei democraţii depline pentru fosta colonie britanică.

În pofida numeroaselor ordine emise de către autorităţi de a se dispersa, manifestanţii s-au instalat ridicând corturi şi duşuri mobile sau organizând seri de dezbateri care au atras mii de persoane în ultimele zile.

Şeful Executivului local Leung Chun-ying a declarat duminică pentru televiziune că manifestanţii nu au "aproape nicio şansă" să schimbe poziţia Beijingului cu privire la introducerea sufragiului universal deplin în scrutinul din 2017 pentru alegerea viitorului şef al Executivului fostei colonii britanice.

Beijingul acceptă principiul "o voce, un vot", dar vrea să păstreze controlul asupra candidaturilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici