Poliţia din New York, în stare de alertă după uciderea imamului Anwar al-Awlaki

Poliţia din New York este în stare de alertă din cauza riscului ca vreo persoană "să vrea să răzbune" moartea imamului radical americano-yemenit Anwar al-Awlaki, a anunţat vineri comandantul poliţiei din oraş, Raymond Kelly.

510 afișări
Imaginea articolului Poliţia din New York, în stare de alertă după uciderea imamului Anwar al-Awlaki

Poliţia din New York, în stare de alertă după uciderea imamului Anwar al-Awlaki (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ştim că Awlaki avea adepţi în Statele Unite, inclusiv la New York, şi din acest motiv rămânem vigilenţi în faţa posibilităţii ca cineva să vrea să răzbune moartea sa", a declarat într-un comunicat Kelly, precizând că imamul care avea legături cu al-Qaida era "un recrutor de terorişti foarte eficient în Statele Unite".

"Informaţiile potrivit cărora locotenentul său Samir Khan a fost ucis sunt de asemenea o veste bună", a adăugat el, referindu-se la un informatician american care, potrivit unui lider tribal, face parte din grupul de şase persoane eliminate odată cu Awlaki în Yemen.

"Khan avea contacte importante la New York şi publica revista în engleză Inspire (revista reţelei al-Qaida în Peninsula Arabă-n.r.), care îi învăţa pe lupii singuratici să construiască o bombă acasă şi care a desemnat gara Grand Central (din New York) drept ţintă", a precizat comandantul poliţiei.

Anwar al-Awlaki, inamic public al Washingtonului la fel ca Osama ben Laden, a fost ucis vineri în Yemen, potrivit oficialilor yemeniţi şi americani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici