Poliţia franceză a confiscat paşapoartele a şase francezi care se pregăteau să meargă în Orientul Mijlociu

Autorităţile franceze au confiscat paşapoartele a şase islamişti care se pregăteau să se alăture grupurilor teroriste din Siria şi Irak, relatează Le Figaro, în ediţia online.

153 afișări
Imaginea articolului Poliţia franceză a confiscat paşapoartele a şase francezi care se pregăteau să meargă în Orientul Mijlociu

Poliţia franceză a confiscat paşapoartele a şase francezi care se pregăteau să meargă în Orientul Mijlociu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cei şase cetăţeni francezi, cu vârste cuprinse între 23 şi 28 de ani, intenţionau să meargă la antrenamente în tabere din Irak şi Siria ale organizaţiei teroriste Stat Islamic.

Autorităţile franceze au dispus confiscarea paşapoartelor celor şase islamişti pe termen de şase luni, care poate fi prelungit.

"Cei şase sunt din regiunile Rhône-Alpes şi Provence", a declarat o sursă din dosar, precizând că unii dintre ei au deja în alte ocazii în Siria.

Ţările europene au adoptat măsuri stricte de monitorizare în cazul cetăţenilor care merg în Siria şi Irak pentru a deveni membri ai organizaţiei Stat Islamic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici