Poliţia spaniolă a confiscat 3,5 tone de haşiş şi un milion de euro în numerar

Poliţia spaniolă a anunţat marţi confiscarea a 3,5 tone de haşiş şi un milion de euro în numerar în cadrul dezmembrării unei reţele ce furniza droguri în special către Franţa şi Italia, operaţiune ce a permis arestarea a 53 de persoane.

177 afișări
Imaginea articolului Poliţia spaniolă a confiscat 3,5 tone de haşiş şi un milion de euro în numerar

Poliţia spaniolă a confiscat 3,5 tone de haşiş şi un milion de euro în numerar (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

"Persoanele arestate transportau haşişul pe autostradă până la Barcelona pentru ca mai apoi să îl distribuie în mai multe ţări europene, în special în Franţa şi Italia", a explicat poliţia într-un comunicat, precizând că reţeaua utiliza camioane de tonaj mare pentru transport.

La conducerea organizaţiei se afla un cetăţean marocan ajutat de un spaniol care dispunea de o flotă de camioane.

În total, 53 de persoane au fost arestate dintre care patru în Franţa. Pe lângă droguri şi banii în numerar, poliţia a confiscat 40 de vehicule şi peste 200 de telefoane mobile.

Spania este principala poartă de acces în Europa pentru cocaina produsă în America de Sud şi pentru haşişul provenit din Africa de Nord.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici