Politicianul eurosceptic Nigel Farage nu candidează în scrutinul britanic, preferând să rămână eurodeputat

Politicianul eurosceptic Nigel Farage, fost lider al formaţiunii extremiste Partidul Independenţei Marii Britanii (UKIP), a anunţat joi seară că nu va candida pentru un loc în Camera Comunelor în scrutinul din 8 iunie, preferând să rămână eurodeputat, pentru a lupta pentru Brexit "în Europa".

1250 afișări
Imaginea articolului Politicianul eurosceptic Nigel Farage nu candidează în scrutinul britanic, preferând să rămână eurodeputat

Politicianul eurosceptic Nigel Farage nu candidează în scrutinul britanic, preferând să rămână eurodeputat (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

"Am luat decizia de a nu candida în acest scrutin; în schimb, voi lupta pentru Brexit în Europa", a declarat Nigel Farage într-un editorial publicat în cotidianul The Telegraph.

Deşi contestă existenţa Uniunii Europene şi a militat dur pentru ieşirea Marii Britanii din UE, Nigel Farage este membru al Parlamentului European începând din 1999 şi vrea să îşi încheie la termen mandatul, în 2019.

"Negocierile pe tema Brexit vor avea loc la Bruxelles, iar Parlamentul European nu doar că va avea o mare influenţă asupra lor, dar va putea şi să blocheze orice acord la finalul negocierilor de doi ani", susţine Nigel Farage.

De fapt, negocierile cu Londra pe tema Brexit vor fi efectuate de Comisia Europeană, iar Nigel Farage nu va putea exercita o mare influenţă în votul Parlamentului UE de ratificare a eventualului acord.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici