Polonia susţine aderarea la UE a statelor din Balcanii de Vest

Ministrul polonez de Externe, Witold Waszczykowski, a declarat miercuri că Polonia susţine aderarea la Uniunea Europeană a statelor din Balcanii de Vest, relatează site-ul Radio Poland.

221 afișări
Imaginea articolului Polonia susţine aderarea la UE a statelor din Balcanii de Vest

Polonia susţine aderarea la UE a statelor din Balcanii de Vest

Şeful diplomaţiei de la Varşovia a participat la o întrunire la Budapesta cu omologii săi din Grupul de la Vişegrad şi cu diplomaţi de top din mai multe ţări din Balcanii de Vest.

"Procesul de integrare europeană a statelor din Europa de Sud-Est contribuie la consolidarea securităţii şi la progresul întregului continent. Polonia sprijină de mulţi ani statele din Balcanii de Vest în eforturile lor de aderare la UE. Am împărtăşit cu aceste state experienţa şi bunele practici din procesul de aderare la UE. Totodată, Polonia împărtăşeşte cu statele balcanice experienţele sale legate de procesul de reconciliere cu Germania", a spus Waszczykowski.

Discuţiile de la Budapesta s-au axat pe perspectiva europeană a Balcanilor de Vest şi pe provocările la adresa securităţii regionale, cum ar fi terorismul, crima organizată şi migraţia ilegală.

La întrevedere au participat miniştrii de Externe din ţările Grupului de la Vişegrad (Polonia, Ungaria, Cehia, Slovacia) şi diplomaţi de top din Albania, Bosnia şi Herţegovina, Muntenegru, Macedonia, Kosovo şi Serbia.

Miniştrii de Externe din Bulgaria şi România, alături de reprezentanţi ai Croaţiei, Sloveniei şi ai preşedinţiei Estoniei în cadrul Consiliului UE au fost invitaţii speciali ai întâlnirii.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici