Ponta îndeamnă Marea Britanie să nu se teamă de o "invazie" de imigranţi români: Vor fi prea ocupaţi cu dezvoltarea României

Premierul român Victor Ponta scrie, într-un material publicat în revista The Times, că Marea Britanie nu trebuie să se teamă de o "invazie" a imigranţilor din ţara sa, deoarece românii vor fi prea "ocupaţi cu dezvoltarea" României.

1232 afișări
Imaginea articolului Ponta îndeamnă Marea Britanie să nu se teamă de o "invazie" de imigranţi români: Vor fi prea ocupaţi cu dezvoltarea României

Ponta îndeamnă Marea Britanie să nu se teamă de o "invazie" de imigranţi români: Vor fi prea ocupaţi cu dezvoltarea României

Potrivit publicaţiei, premierul român se declară "mai degrabă perplex" în faţa unor articole din presa britanică pe tema sosirii unui val de est-europeni după anularea restricţiilor impuse românilor şi bulgarilor pe piaţa muncii din această ţară, începând din 2014. În articolul din The Times, Ponta subliniază că muncitorii români "nu se vor grăbi (să imigreze) în Marea britanie" deoarece vor fi prea "ocupaţi cu dezvoltarea ţării lor", relatează The Daily Mail în ediţia de luni.

Marea Britanie poate constitui o opţiune atractivă, din cauza crizei economice din Europa, apreciază publicaţia, însă Ponta scrie că Londra nu trebuie să fie îngrijorată, deoarece el va introduce o serie de politici în România care să stimuleze creşterea economică şi să consolideze economia. "Oamenii noştri sunt, de departe, cea mai valoroasă şi semnificativă resursă. Iar noi vom depune eforturi pentru a-i păstra în ţară", scrie Ponta în The Times.

De asemenea, premierul îi îndeamnă pe britanici să urmeze exemplul prinţului Charles şi să viziteze România ca turişti. Charles a cumpărat o proprietate în Transilvania, în 2006, şi a afirmat, în glumă, că este urmaşul lui Vlad Ţepeş.

Ponta afirmă, de asemenea, că Charles a petrecut o vacanţă la casa sa de la ţară, după Jubileul de Diamant al reginei Elizabeth a II-a, anul trecut. "România nu poate fi chiar atât de rea, nu?", scrie el, sugerându-le britanicilor să profite de meciul Steaua-Chelsea pentru a vizita ţara.

Unii experţi au avertizat că un nou val de imigranţi, ca cel din momentul în care Polonia şi alte state est-europene au primit aceleaşi drepturi, în 2004, ar putea "afecta" şansele britanicilor de a găsi un loc de muncă, potrivit Daily Mail, care adaugă că asupra Guvernului britanic sunt exercitate presiuni pentru a recunoaşte că nu are nicio idee în legătură cu numărul de imigranţi ce vor veni după anularea restricţiilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici