Popularitatea lui Vladimir Putin a scăzut, dar depăşeşte în continuare 60 la sută

Cota de popularitate a preşedintelui rus Vladimir Putin este în scădere, dar depăşeşte totuşi 60 la sută, potrivit unui sondaj al institutului independent Centrul Levada, publicat vineri de cotidianul Kommersant.

169 afișări
Imaginea articolului Popularitatea lui Vladimir Putin a scăzut, dar depăşeşte în continuare 60 la sută

Vladimir Putin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Majoritatea persoanelor intervievate continuă să-l susţină pe Vladimir Putin, dar cota sa de popularitate (63 la sută) a scăzut cu patru puncte procentuale într-o lună, potivit acestui studiu realizat în perioada 17-21 august pe un eşantion de 1.601 de persoane în 130 de localităţi din Rusia.

În iulie, 67 la sută dintre persoanele intervievate spuneau că-l aprobă pe Putin.

"Efectul campaniei electorale a trecut, la fel şi speranţele pentru un viitor mai bun legate de acest fel de campanie", explică directorul adjunct al Centrului Levada, Aleksei Grajdankin, citat de cotidian.

Această scădere a popularităţii arată că "poporul este obosit" de Putin, revenit la Kremlin în mai după două mandate prezidenţiale consecutive în perioada 2000-2008 şi unul de premier, a declarat pentru Kommersant analistul Mihail Vinogradov de la Fundaţia de Politică din Sankt- Petersburg.

La rândul său, partidul aflat la putere, Rusia Unită, a minimalizat impactul acestei scăderi: "Niciun conducător în Europa sau Statele Unite nu pot să se laude cu o cotă de popularitate similară" lui Vladimir Putin, a subliniat un oficial de rang înalt din Rusia Unită, Andrei Isaev, citat de Kommersant.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici