Premieră în spaţiul Schengen: Austria va construi gard pe un segment al frontierei cu Slovenia

Austria va construi gard metalic pe un segment al frontierei cu Slovenia, în scopul consolidării controalelor la trecerea extracomunitarilor, măsura fiind o premieră în Spaţiul Schengen, informează site-ul agenţiei AFP.

384 afișări
Imaginea articolului Premieră în spaţiul Schengen: Austria va construi gard pe un segment al frontierei cu Slovenia

Premieră în spaţiul Schengen: Austria va construi gard pe un segment al frontierei cu Slovenia (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

"Vom construi un gard metalic pentru marcarea clară a frontierei, nu este vorba de închiderea graniţelor", a declarat Josef Ostermayer, şeful de Cabinet al cancelarului Austriei, Werner Faymann.

Gardul metalic va avea înălţimea de 2,2 metri şi va fi construit pe un segment de doar 3,7 kilometri, de-a lungul frontierei Austriei cu Slovenia. Frontiera dintre Austria şi Slovenia are lungimea totală de peste 300 de kilometri.

"Uniunea Europeană a fost informată despre această măsură", a declarat ministrul austriac de Interne, Johanna Mikl-Leitne.

Gardul metalic este o premieră între două ţări membre ale Spaţiului Schengen.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici