Premierul Marii Britanii, Theresa May, crede că Angela Merkel nu deţine cheia negocierilor privind Brexit

Theresa May, premierul britanic, a minimalizat rolul cancelarului german, Angela Merkel, în cadrul negocierilor privind ieşirea Marii Britanii din UE, declarând că aceasta nu deţine cheia acestora, informează site-ul ziarului The Guardian.

669 afișări
Imaginea articolului Premierul Marii Britanii, Theresa May, crede că Angela Merkel nu deţine cheia negocierilor privind Brexit

Premierul Marii Britanii, Theresa May, crede că Angela Merkel nu deţine cheia negocierilor privind Brexit (Imagine: Hepta)

Ca lider al celui mai populat şi puternic stat din punct de vedere economic al Uniunii Europene, Angela Merkel este considerată a fi cea mai influentă persoană în cadrul negocierilor pentru Brexit. Aceasta a declarat că premierului britanic, Theresa May, nu i se va permite să efectueze o selecţie în cadrul negocierilor pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Theresa May a insistat, în cadrul unui interviu preluat de ziarul The Financial Times, asupra importanţei unui acord între Marea Britanie şi cele 27 de state ale Uniunii Europene, şi nu numai asupra unei înţelegeri cu Germania.

May a recunoscut că perioada de doi ani de zile, alocată negocierilor ieşirii Marii Britanii din UE nu va fi ”facilă”. Ea a admis totodată faptul că membrii statelor UE nu doresc repetarea referendumului din 23 iunie în alte ţări care fac parte din Blocul comunitar.

Vorbind despre rolul Angelei Merkel în cadrul negocierilor pentru Brexit, Theresa May a afirmat: ”Cred că este, de asemenea importantă construirea unei relaţii cu alte state care stau la masa europeană. Sunt 27 de ţări care vor negocia”.

Premierul britanic a sugerat că atmosfera în timpul tratativelor va fi una tensionată: ”Aceştia nu doresc ca şi alţii să iasă din UE şi să fie în favoarea ieşirii, aşa cum s-a întâmplat în Marea Britanie. Cred că este important pentru noi să construim relaţii cu persoanele cu care negociem”.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici