Comisia Europeană recomandă reluarea transferului înapoi în Grecia a azilanţilor începând din 2017

Comisia Europeană recomandă reluarea transferului solicitanţilor de azil înapoi în Grecia, începând cu luna martie 2017, la cinci ani după suspendarea acestei acţiuni din cauza condiţiilor precare din Grecia, notează AFP pe pagina electronică.

312 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană recomandă reluarea transferului înapoi în Grecia a azilanţilor începând din 2017

Comisia Europeană recomandă reluarea transferului înapoi în Grecia a azilanţilor începând din 2017 (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

"Recomandăm reluarea treptată a transferurilor (conform Tratatului) Dublin a solicitanţilor de azil începând de anul viitor", a declarat Dimitris Avramopoulos, comisarul european pentru Migraţie, consilierii oficialului european adăugând că data de reluare a transferurilor urmând să fie 15 martie 2015.

"Grecia a făcut progrese semnificative în condiţii foarte presante, foarte dificile, să pună în funcţiune un sistem de azil complet operaţional în ultimele luni şi vreau să felicit Grecia", a declarat Avramopoulos.

Persoanele care au părăsit deja Grecia nu vor putea fi trimise înapoi, pentru că sistemul de transfer se va aplica doar celor care emigrează în alte state după data de 15 martie.

Grecia trebui să garanteze că fiecare persoană primită va fi tratată corect. Avramopoulos a adăugat că "în practică, doar un număr mic de persoane" ar putea să fie transferate înapoi în Grecia în viitorul apropiat.

Potrivit regulilor din Tratatul Dublin, ţările UE unde imigranţii ajung prima oară trebuie să proceseze cererea acestora de azil şi trebuie să primească înapoi azilanţii care au călătorit în alte state din Blocul comunitar.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici