Presa rusă: Vladimir Putin a modificat tonul, dar nu renunţă la obiectivele din Ucraina. Al Treilea Război Mondial mai are de aşteptat

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a schimbat tonul în criza din Ucraina, lansând apeluri la dialog şi cerând amânarea referendumului proindependenţă, dar acest lucru nu înseamnă renunţarea la obiective, comentează presa rusă.

28813 afișări
Imaginea articolului Presa rusă: Vladimir Putin a modificat tonul, dar nu renunţă la obiectivele din Ucraina. Al Treilea Război Mondial mai are de aşteptat

Vladimir Putin şi Valery Gerasimov (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Al Treilea Război Mondial mai are de aşteptat", scrie cotidianul Moskovski Komsomoleţ, după ce Vladimir Putin le-a cerut separatiştilor din Doneţk să amâne un referendum şi a sugerat că va recunoaşte scrutinul prezidenţial din Ucraina. "Oare este un gest de bunăvoinţă al lui Putin sau este vorba de abandonarea 'primăverii ruse' de către separatiştii ucraineni?, se întreabă cotidianul.

Potrivit cotidianului de afaceri Kommersant, declaraţiile preşedintelui rus "evidenţiază existenţa unor intense negocieri de culise" cu Occidentul. "Afirmaţiile lui Putin sugerează că este pregătit pentru detensionarea situaţiei", adaugă publicaţia rusă.

"Un dialog cu Occidentul va permite Rusiei să demonstreze că doreşte stabilizarea situaţiei din Ucraina şi să obţină federalizarea acestei ţări", consideră cotidianul online Gazeta.ru.

"Moscova şi-a păstrat posibilitatea de a întreprinde orice manevră politică", subliniază Gazeta.ru.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici