Fost preşedinte american, acuzat de neglijenţă că a lăsat trei baloane chineze de spionaj să violeze spaţiul aerian al SUA. Fostul secretar al Apărării: „Nu-mi amintesc vreodată să fi venit cineva în biroul meu”

Trump este acuzat de neglijenţă faţă de securitatea aeriană a Statelor Unite. „Nu-mi amintesc vreodată să fi venit cineva în biroul meu sau să fi citit ceva că chinezii aveau un balon de supraveghere deasupra Statelor Unite”, a spus Esper, adăugând că „mi-aş aminti asta cu siguranţă”.

8940 afișări
Imaginea articolului Fost preşedinte american, acuzat de neglijenţă că a lăsat trei baloane chineze de spionaj să violeze spaţiul aerian al SUA. Fostul secretar al Apărării: „Nu-mi amintesc vreodată să fi venit cineva în biroul meu”

Donald Trump, Twitter / Mediafax Foto

Un înalt oficial american al apărării a declarat sâmbătă că au existat trei cazuri în timpul administraţiei Trump când China a violat spaţiul aerian al SUA cu baloane de spionaj. 

„Baloanele de supraveghere guvernamentale din Republica Populară Chineză au tranzitat pe teritoriul Statelor Unite  pentru scurt timp de cel puţin trei ori în timpul administraţiei anterioare şi o dată despre care ştim la începutul acestei administraţii”, a spus oficialul.

Mark Esper, fostul secretar al Apărării sub preşedintele Donald Trump, a declarat vineri pentru „CNN This Morning” că a fost „surprins” de declaraţia Pentagonului că incidente similare au avut loc în timpul administraţiei Trump. 

Esper a ocupat funcţia de secretar al Apărării sub conducerea lui Trump din 23 iulie 2019 până în 9 noiembrie 2020. A ocupat funcţia de secretar interimar al Apărării din 24 iunie 2019 până în 15 iulie 2019.

Republicanii l-au acuzat de neglijenţă pe Joe Biden pentru că a aşteptat câteva zile să doboare balonul de spionaj, timp în care regimul comunist de la Beijing ar fi acumulat informaţii vitale despre infrastructura militară a Statelor Unite. 

Kevin McCarthy, speakerul republican al Camerei Reprezentanţilor, a acuzat administraţia Joe Biden pentru neglijenţă, potrivit Politico

El a cerut joi seară o şedinţă specială a grupului de parlamentari însărcinat cu revizuirea celor mai sensibile informaţii ale naţiunii. 

„Nerespectarea Chinei faţă de suveranitatea SUA este o acţiune destabilizatoare care trebuie abordată, iar preşedintele Biden nu poate să tacă”, a scris McCarthy pe Twitter. 

„Permiterea unui balon de spionaj din partea Partidului Comunist Chinez să se deplaseze pe întreg teritoriul continental al Statelor Unite înainte de a-i contesta prezenţa este o proiecţie dezastruoasă, o slăbiciune a Casei Albe”, a declarat senatorul republican din Mississippi Roger Wicker.

Senatorul republican Thom Tilli a postat pe Twitter: „Acum, că acest episod jenant s-a încheiat, avem nevoie de răspunsuri de la administraţia Biden cu privire la procesul decizional. Chinei comuniste i s-a permis să încalce suveranitatea americană fără piedici timp de zile întregi.Trebuie să fim mai pregătiţi pentru viitoare provocări şi incursiuni ale Chinei”, s-a plâns oficialul, potrivit AP News

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici