Preşedintele ales al Transnistriei este dispus să reia discuţiile privind conflictul transnistrean

Vadim Krasnoselski, preşedintele ales al regiunii separatiste Transnistria, s-a declarat dispus să reia negocierile cu autorităţile de la Chişinău în ceea ce priveşte soluţionarea conflictului transnistrean, adăugând că va întări parteneriatul strategic cu Rusia, relatează Tass.

2956 afișări
Imaginea articolului Preşedintele ales al Transnistriei este dispus să reia discuţiile privind conflictul transnistrean

Preşedintele ales al Transnistriei este dispus să reia discuţiile privind conflictul transnistrean

Cu ocazia unei conferinţe de presă, după alegerile de duminică, Krasnoselski a afirmat că plănuieşte să întreprindă la Moscova prima sa vizita în calitate de şef de stat.

"Vom continua să apărăm alegerea populaţiei Transnistriei care la referendum a cerut independenţa şi mai departe unirea cu Rusia, partenerul nostru cheie. Vom lucra pentru integrarea economiei noastre în spaţiul economic eurasiatic", a adăugat Krasnoselski.

"Cât priveşte Republica Moldova şi Ucraina, dorim să dezvoltăm relaţii bune de vecinătate cu ele", a precizat preşedintele ales.

Krasnoselski a declarat că este pregătit şi pentru reluarea negocierile cu Chişinăul în ceea ce priveşte soluţionarea conflictului transnistrean.

"Suntem pregătiţi pentru discuţii. Totuşi, nu depinde totul de preşedintele de la Chişinău. Majoritatea proeuropeană controlează Parlamentul moldovean", a comentat Krasnoselski referitor la propunerea lui Igor Dodon, care a declarat că va întreprinde o vizită la Tiraspol după inaugurarea sa.

Vadim Krasnoselski, preşedintele Sovietului Suprem, a fost desemnat câştigător al alegerilor din 2016 pentru conducerea administraţiei de la Tiraspol, notează Unimedia.

Vadim Krasnoselski ar fi câştigat cu aproape 70% din voturi, de două ori mai mult decât Evghenii Şevciuc, actualul lider al administraţiei de la Tiraspol, potrivit comisiei electorale din regiunea separatistă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici