"Preşedintele" Crimeei îl însoţeşte pe Putin în India

"Preşedintele" Crimeei, teritoriul ucrainean anexat în martie de Rusia, participa joi la vizita în India a preşedintelui rus Vladimir Putin, în căutarea unor parteneri comerciali pentru dezvoltarea peninsulei.

135 afișări
Imaginea articolului "Preşedintele" Crimeei îl însoţeşte pe Putin în India

Serghei Aksionov (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Serghei Aksionov a semnat la New Delhi, potrivit agenţiei RIA Novosti, un "memorandum de cooperare" cu şeful organizaţiei Parteneriatul India-Crimeea Gul Kripalani, în vederea dezvoltării relaţiilor dintre India şi peninsulă în sectoarele farmaceutic, agricol şi turistic.

India nu participă la sancţiunile impuse de Occident Rusiei după anexarea de către armata rusă a Crimeei în urma unui referendum privind alipirea peninsulei la Federaţia rusă.

Aksionov preciza pe contul de Twitter că este membru oficial al delegaţiei care-l însoţeşte pe preşedintele rus.

Vladimir Putin - aflat în căutarea unor pieţe noi pentru resurse naturale, în contextul în care economia rusească este afectată de sancţiunile occidentale legate de criza ucraineană şi de prăbuşirea cursului petrolului - se întâlneşte joi cu premierul indian Narendra Modi, cu ambiţia de a consolida relaţiile comerciale cu gigantul asiatic.

El urmează să evoce consolidarea cooperării în domeniile nuclear, petrolier, al gazelor naturale şi în sectorul diamantelor, cu ocazia primei vizite pe care o efectuează în India de la venirea la putere a lui Narendra Modi în mai.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici