Preşedintele Ecuadorului nu a decis încă să "autorizeze" transferul lui Snowden în aceastã ţară

Preşedintele Rafael Correa a anunţat joi că nu a hotărât încă să "autorizeze" transferul pe teritoriul Ecuadorului al informaticianului american Edward Snowden, căutat de Washington pentru spionaj, precizând că acesta este "sarcina autorităţilor ruse" pentru moment.

265 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Ecuadorului nu a decis încă să "autorizeze" transferul lui Snowden în aceastã ţară

Edward Snowden (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Dacă va fi autorizat să intre pe teritoriul ecuadorian? Este o problemă pe care nu am examinat-o la început. O vom examina probabil, însă pentru moment el este în Rusia", a declarat Correa în cadrul unei conferinţe de presă în localitatea Quevedo.

Liderul socialist a mai confirmat că nu poate "instrui" cererea de azil a fostului colaborator al Agenţiei naţionale de securitate (NSA) atâta timp cât acesta din urmă se află în afara teritoriului Ecuadorului.

"Azilul se cere unui stat când individul se află pe teritoriul său. Snowden nu este pe teritoriu ecuadorian, astfel tehnic nu putem instrui cererea ce azil", a subliniat Correa.

Aflat la originea dezvăluirilor despre un vast program american de supraveghere telefonică şi electronică, Snowden, în vârstă de 30 de ani, se află în prezent în zona internaţională de tranzit a aeroportului Moscova-Şeremetievo.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici