Snowden nu poate părăsi Rusia fără un paşaport valabil. Cum arată hotelul în care ar fi stat consultantul NSA - FOTO

Fostul consultant NSA Edward Snowden, căutat de Statele Unite, nu poate să părăsească aeroportul din Moscova, unde s-ar afla potrivit autorităţilor ruse, fără să aibă un paşaport valabil, a declarat o sursă apropiată dosarului.

1398 afișări
Imaginea articolului Snowden nu poate părăsi Rusia fără un paşaport valabil. Cum arată hotelul în care ar fi stat consultantul NSA - FOTO

Snowden nu poate părăsi Rusia fără un paşaport valabil. Cum arată hotelul în care ar fi stat consultantul NSA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Snowden nu are documente valabile. Din acest motiv, el nu poate să meargă nici în Cuba şi nici oriunde altundeva", a declarat această sursă, citată de agenţia de stat RIA Novosti.

Statele Unite au anunţat că au anulat paşaportul lui Edward Snowden, a cărui arestare şi extrădare este reclamată de către Washington, pentru a-l judeca pentru "spionaj".

La rândul său, Ecuadorul, unde acest informatician în vârstă de 30 de ani a cerut azil politic, a dezminţit miercuri seara că ar fi eliberat un paşaport sau un permis de trecere pentru un refugiat, care să îi permită să se deplaseze, contrar unui anunţ precedent al fondatorului WikiLeaks Julian Assange, care oferă asigurări că îl ajută în mod activ pe fostul consultant NSA.

Snowden, care nu a fost văzut de la presupusa sa sosire la Moscova, duminică, urma să plece luni spre Cuba, pentru ca ulterior să meargă în Ecuador, însă el s-ar afla în continuare în zona de tranzit, pe Aeroportul Şeremetievo din Moscova, potrivit autorităţilor ruse.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a afirmat marţi că Edward Snowden, fostul consultant NSA dat în urmărire de Statele Unite, se află în continuare în zona de tranzit a unui aeroport din Moscova.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici