Vladimir Putin: Edward Snowden se află în zona de tranzit a unui aeroport din Moscova

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, afirmă că Edward Snowden, fostul consultant NSA dat în urmărire de Statele Unite, se află în continuare în zona de tranzit a unui aeroport din Moscova.

2281 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin: Edward Snowden se află în zona de tranzit a unui aeroport din Moscova

Vladimir Putin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Putin a explicat că între Rusia şi Statele Unite nu există niciun acord de extrădare, subliniind că ar fi bine pentru Snowden să aleagă cât mai repede destinaţia.

Înainte de anunţul făcut de Putin, nu era clar unde se afla Edward Snowden, fostul consultant al NSA aflat la originea dezvăluirilor despre programele Statelor Unite de interceptare a comunicaţiilor.

"Sosirea la Moscova a lui Edward Snowden a fost surprinzătoare în totalitate", a subliniat Vladimir Putin, respingând acuzaţiile Washingtonului.

"Toate acuzaţiile la adresa Rusiei ţin de emoţia momentului şi sunt inadecvate", a insistat liderul rus.

"Domnul Snowden este un om liber. Cu cât îşi va alege mai rapid destinaţia finală, cu atât va fi mai bine, pentru el şi pentru Rusia", a subliniat Putin, excluzând posibilitatea aplicării unor măsuri împotriva acestuia.

Statele Unite au somat, marţi, Rusia să îl predea pe fostul consultant al agenţiei americane de informaţii NSA Edward Snowden, ajuns duminică la Moscova de la Hong Kong.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici