Preşedintele Parlamentului Ungariei Laszlo Kover îndeamnă de la New York la limitarea imigrării

Haosul şi conflictul ameninţă în mod expres acele ţări care eşuează să limiteze admiterea imigranţilor, a declarat marţi, la New York, preşedintele Parlamentului ungar Laszlo Kover.

610 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Parlamentului Ungariei Laszlo Kover îndeamnă de la New York la limitarea imigrării

Preşedintele Parlamentului Ungariei Laszlo Kover îndeamnă de la New York la limitarea imigrării (Imagine: Balasz Attila/Mediafax Foto)

În centrul atenţiei ar trebui să se afle cei care provoacă criza imigraţiei şi ţările gazdă, a apreciat el, în cadrul celei de a patra ediţii a Conferinţei Mondiale a Preşedinţilor de Parlament.

Kover şi-a exprimat susţinerea puternică faţă de proiectul declaraţiei Conferinţei, care îndeamnă ţările ce primesc imigranţi să-şi îndeplinească obligaţiile.

Însă, a adăugat el, "este necesar să ne concentrăm atenţia şi asupra altor factori. În primul rând, asupra responsabilităţilor ţărilor din care vin imigranţii, în al doilea rând asupra ţărilor care au provocat criza ce a declanşat valul migrării şi, în al treilea rând, asupra responsabilităţii grupărilor infracţionale şi grupurilor politice care profită de pe urma migraţiei".

"Acceptarea de imigranţi fără restricţii ţine de sustenabilitate şi de limitările instituţionale din ţările de destinaţie. Nesocotirea acestor limitări va provoca, fără îndoială, un haos fără precedent şi conflicte grave şi în aceste ţări de destinaţie", a avertizat Kover în discursul său.

Politicieni, parlamente şi guverne din întreaga lume au o responsabilitate comună - dar nu egală - în menţinerea "ordinii naturale" şi sociale în întreaga lume, a apreciat el.

"Responsabilitatea ţărilor din întreaga lume este direct proporţională cu puterea şi influenţa lor", în opinia lui Kover.

"Noi, reprezentanţii instituţiilor cu autorizarea cea mai puternică din lume, adică parlamentele naţionale, suntem obligaţi să acţionăm împotriva oricărei puteri care încearcă să corupă ordinea naturală sau socială", a insistat el.

Preşedintele Legislativului ungar a mai declarat că este necesar ca sustenabilităţii să i se acorde tot atâta atenţie câtă i se acordă dezvoltării şi a avertizat că ea implică "stabilitatea proceselor demografice, respect faţă de suveranitatea statului, continua îmbunătăţire a educaţiei, reducerea excluderii sociale, gestionarea datoriei statului, stabilizarea sistemului nostru de securitate socială şi înseamnă, de asemenea, o bună guvernanţă".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici