Preşedintele Poloniei: Uniunea Europeană trebuie să ofere o cale clară de aderare statelor din Balcanii de Vest

Uniunea Europeană ar trebui să ofere o cale clară de aderare statelor aflate în regiunea Balcanii de Vest, pentru a arăta vitalitatea proiectului european şi pentru a evita destabilizarea în regiune, a declarat vineri preşedintele polonez Andrzej Duda, relatează site-ul agenţiei Dpa.

175 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Poloniei: Uniunea Europeană trebuie să ofere o cale clară de aderare statelor din Balcanii de Vest

Preşedintele Poloniei: Uniunea Europeană trebuie să ofere o cale clară de aderare statelor din Balcanii de Vest

Duda a mai afirmat, în cadrul unui summit între UE şi statele din vestul Balcanilor, organizat la Poznan, Polonia, că statele din regiune nu ar trebui să participe într-o "cursă".

Oficialul polonez a criticat ezitarea Uniunii Europene privind discuţiile de aderare cu Albania şi Macedonia de Nord, adăugând că ambele state au adoptate reforme dificile pentru a îşi îmbunătăţi şansele de aderare.

Acesta a reiterat că o decizie politică privind extinderea Blocului comunitat ar fi binevenită în contextul ieşirii Marii Britanii.

"UE, ca şi comunitate, ar trebui să arate că proiectul european este în viaţă, este atractiv şi are un adevărat viitor pentru statele care vor să se alăture", a declarat Duda.

La summitul de la Poznan mai sunt aşteptaţi să participe cancelarul german Angela Merkel, premierul polonez Mateusz Morawiecki, premierul francez Edouard Philippe şi premierul britanic Theresa May.

Pe agenda discuţiilor de vineri se află şi demararea negocierilor de aderare a Albaniei şi Macedoniei de Nord.

Taguri:
polonia,
ue,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici