Presupus membru al reţelei teroriste Stat Islamic, condamnat în Franţa la 15 ani de închisoare

Salim Benghalem, un presupus călău al reţelei Stat Islamic, a fost condamnat, joi, la 15 ani de închisoare cu o perioadă de executare de zece ani, pentru rolul pe care l-a avut într-o filieră franceză care se ocupa cu transportarea unor militanţi islamişti spre Siria în 2013, scrie Le Figaro.

188 afișări
Imaginea articolului Presupus membru al reţelei teroriste Stat Islamic, condamnat în Franţa la 15 ani de închisoare

Presupus membru al reţelei teroriste Stat Islamic, condamnat în Franţa la 15 ani de închisoare

Vizat de un mandat de arest internaţional, el a fost judecat în absenţă începând cu 1 decembrie, de un tribunal corecţional din Paris, alături de alţi şase presupuşi membri ai acestei filiere, majoritatea fiind acum în Siria.

Aceştia din urmă au primit pedepse între şase şi nouă ani de închisoare, iar unul dintre ei, de naţionalitate străină, a primit, de asemenea, o interdicţie definitivă de a intra pe teritoriul Franţei.

Într-o înregistrare video, difuzată în februarie 2015 şi atribuită grupării Stat Islamic, Salim Benghalem, care se află din septembrie 2014 pe lista "combatanţilor terorişti străini" căutaţi de Statele Unite, ameninţa "în mod clar" Franţa.

El este suspectat că a fost unul dintre paznicii celor patru jurnalişti francezi răpiţi în Siria la începutul anului 2014, lucrând alături de Mehdi Nemmouche, presupusul autor al atacului armat soldat cu patru morţi în mai 2014, la Muzeul Evreiesc din Bruxelles.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici