Primul interviu al lui Hosni Mubarak după înlăturarea de la putere: Sunt convins că generaţiile viitoare mă vor judeca în mod corect

Fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak, acuzat de complicitate la reprimarea protestelor şi acte de corupţie, este convins că va fi judecat "în mod corect" de generaţiile viitoare, conform primului interviu acordat după înlăturarea de la putere.

623 afișări
Imaginea articolului Primul interviu al lui Hosni Mubarak după înlăturarea de la putere: Sunt convins că generaţiile viitoare mă vor judeca în mod corect

Primul interviu al lui Hosni Mubarak după înlăturarea de la putere: Sunt convins că generaţiile viitoare mă vor judeca în mod corect (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Istoria va fi martoră şi va judeca, sunt convins că generaţiile viitoare mă vor judeca în mod corect", a declarat Mubarak în interviul acordat ziarului Al-Watan, subliniind că este prematur să îl evalueze pe preşedintele islamist Mohamed Morsi.

"Nu vreau să vorbesc despre Mohamed Morsi. Nu pot vorbi, dat fiind că este un nou preşedinte, care exercită atribuţii dificile şi nu trebuie judecat acum", a adăugat Mubarak.

"Sunt foarte, foarte trist pentru egiptenii săraci. În timpul mandatului meu de preşedinte, eu am protejat persoanele cu venituri mici, nu am luat măsuri împotriva lor", a reamintit fostul şef al statului. Mubarak a fost constrâns să demisioneze pe 11 februarie 2011, pe fondul unor revolte populare.

Hosni Mubarak, în vârstă de 85 de ani, este inculpat pentru complicitate la uciderea a sute de manifestanţi şi acte de corupţie, noul său proces începând sâmbătă la Cairo.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici