Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite vrea să "şteargă terorismul de pe faţa pământului"

Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a declarat, luni, în cadrul primei întâlniri a 40 de state islamice care fac parte dintr-o coaliţia antiteroristă coordonată de Riyad, că va face tot posibilul să "şteargă terorismul de pe faţa pământului".

4767 afișări
Imaginea articolului Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite vrea să "şteargă terorismul de pe faţa pământului"

Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite vrea să "şteargă terorismul de pe faţa pământului"

"Nu le vom permite teroriştilor să distorsioneze religia noastră paşnică. Astăzi transmitem puternicul mesaj că vom lucra împreună împotriva terorismului. În anii precedenţi, terorismul a funcţionat în ţările noastre (...) fără coordonare" împotriva acestui fenomen din partea guvernelor din regiune, a declarat prinţul moştenitor, adăugând că "asta ia sfârşit astăzi, cu această alianţă", relatează publicaţia The Independent.

Mohammed bin Salman, care îndeplineşte şi funcţia de ministru al Apărării, a creat Coaliţia Militară Islamică pentru Combaterea Terorismului în 2015, ca raspuns la intensificarea ameninţării reprezentate de reţeaua extremistă Stat Islamic, criticilor internaţionale vizând ţările musulmane şi asimilarea religiei cu organizaţiile teroriste.

Prima întâlnire a coaliţiei are loc în urma colapsului califat proclamat de Stat Islamic în Irak şi Siria şi a atentatului, de vineri, asupra unei moschei din provincia egipteană Sinai, soldat cu decesul a 300 de persoane,

Coaliţia include state precum Egipt, Emiratele Arabe Unite, Bahrain, Afganista, Uganda, Somalia, Liban, Libia, Yemen şi Turcia. Iranul, rivalul regional al Arabiei Saudite, şi Siria şi Irak, ambele având relaţii cu Administraţia de la Teheran, nu sunt parte din alianţă.

Deşi Qatarul este inclus oficial în alianţă, acesta a fost ţinta unui boicot condus de Arabia Saudită timp de 6 luni, ceea ce a dus la absenţa reprezentaţilor de la reuniune.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici