Procesul "Rubygate": Tânăra marocană "Ruby" a fost convocată la tribunal pe 17 decembrie

Tânăra marocană "Ruby", aflată în centrul procesului "Rubygate" în care fostul şef al Guvernului italian, Silvio Berlusconi, este acuzat de întreţinere de relaţii sexuale contracost cu o minoră, a fost convocată la tribunal pe 17 decembrie, a anunţat presa italiană luni.

309 afișări
Imaginea articolului Procesul "Rubygate": Tânăra marocană "Ruby" a fost convocată la tribunal pe 17 decembrie

Ruby (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Karima El Maghroug, cunoscută ca "Ruby", va trebui să se prezinte luni, 17 decembrie, la Tribunalul de la Milano (nord), dar ea a trimis un simplu SMS avocatei sale în care a anunţat-o că se află în afara ţării.

"Am încercat să o contactez, dar nu răspunde la celular şi prietenul ei nici atât. Ea mi-a trimis doar un SMS pentru a-mi spune că se află în străinătate, dar nu ştiu mai multe, nu ştiu când va reveni", a declarat avocata sa Paola Boccardi.

Boccardi a precizat că SMS-ul a fost trimis de câteva zile şi că o vedea pe "Ruby" cam o dată pe lună.

Începând din aprilie 2011, Berlusconi este judecat la Milano pentru întreţinere de relaţii sexuale contracost cu o minoră şi abuz de putere pentru a plăti prestaţiile sexuale ale tinerei marocane, pe care, de asemenea, a eliberat-o, exercitând presiuni asupra poliţiei, când a reţinut-o sub acuzaţia de furt în mai 2010.

Judecătoarea Ilda Boccasini a acuzat apărarea lui Il Cavaliere de manevre "dilatorii" cu scopul de a întârzia verdictul.

"Aceasta este o strategie pentru a întârzia procesul şi a ajunge în campania electorală" care va începe în săptămânile viitoare, a declarat judecătoarea.

Presa italiană de stânga îl suspectează pe Silvio Berlusconi că face orice este posibil pentru a evita o condamnare în acest proces, chiar şi în primă instanţă, înainte de alegerile legislative care vor avea loc în a doua jumătate a lunii februarie.

Boccassini a cerut tribunalului să o elimine de pe lista de "martori" reclamaţi de apărarea lui Silvio Berlusconi, dar judecătorii au respins această cerere, apreciind că mărturia tinerei marocane nu este "inutilă sau nesemnificativă".

Din acest motiv, Tribunalul de la Milano a cerut poliţiei să facă cercetările necesare pentru a o găsi pe tânără, inclusiv să îl interogheze pe prietenul ei sau familia sa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici