Procesul unuia dintre fiii lui Muammar Kadhafi, amânat pentru luna iulie

Unul dintre fiii fostului lider libian Muammar Kadhafi, Saadi, care a fugit în străinătate în timpul revoluţiei din Libia şi a fost extrădat de Niger în martie anul trecut, a apărut duminică în faţa unui tribunal din Tripoli, dar procesul său a fost amânat pentru luna iulie, relatează Le Figaro.

317 afișări
Imaginea articolului Procesul unuia dintre fiii lui Muammar Kadhafi, amânat pentru luna iulie

Procesul unuia dintre fiii lui Muammar Kadhafi, amânat pentru luna iulie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Procesul lui Saadi Kadhafi a fost amânat pentru 19 iulie de Tribunalul Tripoli-Sud", a declarat pentru Reuters un oficial din cadrul Ministerului libian de Justiţie, Sadik al-Sour.

"Avocaţii apărării au solicitat mai mult timp pentru studierea dosarului şi pregătirea pledoariilor", a explicat el.

Saadi Kadhafi, în vârstă de 41 de ani, fost om de afaceri şi jucător profesionist de fotbal, este acuzat de uciderea unui fotbalist şi detenţii arbitrare.

Un al fiu al fostului lider libian, Saif al-Islam, prezentat timp îndelungat ca un potanţial succesor al tatălui său, este ţinut prizonier de către foşti rebeli din Zenten, în vestul Libiei. Foştii rebeli refuză să-l predea Guvernului Libiei.

Saadi s-a refugiat la Niamey, capitala Nigerului, cu puţin timp înainte de prăbuşirea regimului tatălui său, în octombrie 2011.

Autorităţile din Niger l-au extrădat pe 6 martie 2014, după ce Tripoli s-a angajat să-l trateze "în conformitate cu normele internaţionale privind tratamentul rezervat prizonierilor".

Saadi Kadhafi este vizat, de asemenea, de sancţiuni ONU, precum interdicţia de a călători şi blocarea averilor.

Muammar Kadhafi şi un alt fiu al său, Mutassim, au fost capturaţi şi ucişi de către foştii rebeli, pe 20 octombrie 2011, la Sirt, în centrul ţării.

În afară de Mutassim, alţi doi fii ai lui Muammar Kadhafi au fost ucişi în timpul insurecţiei libiene lansate în februarie 2011, şi anume Saif al-Arab, decedat în aprilie 2011 într-un raid efectuat de NATO, şi Khamis, mort în lupte în august 2011.

Văduva liderului libian înlăturat de la putere, Safia Farkech, şi alţi trei copii ai săi - Ayesha, Hannibal şi Muhammad - s-au refugiat în august 2011 în Algeria.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici