Procurorii egipteni anchetează sesizări împotriva fostului preşedinte islamist Mohamed Morsi

Parchetul General din Egipt anchetează o serie de sesizări împotriva fostului preşedinte islamist Mohamed Morsi şi a liderilor mişcării Fraţii Musulmani.

117 afișări
Imaginea articolului Procurorii egipteni anchetează sesizări împotriva fostului preşedinte islamist Mohamed Morsi

Procurorii egipteni anchetează sesizări împotriva fostului preşedinte islamist Mohamed Morsi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sesizările conţin acuzaţii referitoare la presupuse activităţi de spionaj, instigare la uciderea protestatarilor, atacarea unităţilor militare. De asemenea, există plângeri privind starea deplorabilă a economiei Egiptului, relatează BBC News online.

Mohamed Morsi a fost demis de armată pe 3 iulie şi este în detenţie preventivă. Statele Unite au cerut eliberarea fostului preşedinte.

Preşedintele interimar al Egiptului, Adly Mansour, a promis organizarea de noi alegeri la începutul anului 2014.

Zeci de persoane au murit în ultimele săptămâni în violenţele izbucnite între grupuri de susţinători şi adversari ai fostului preşedinte.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici