Protestatarii din Hong Kong cer sprijinul Germaniei în lupta cu guvernul chinez

  • Guvernul din China introduce o nouă lege prin care doreşte să aibă mai mult control asupra Hong Kong.
  • Criticii se tem că legea va duce la pierderea independeţei Hong Kong-ului şi anunţă noi proteste
  • Ei cer Guvernului din Germania să îi sprijine în lupta lor impotriva Chinei
1605 afișări
Imaginea articolului Protestatarii din Hong Kong cer sprijinul Germaniei în lupta cu guvernul chinez

Potrivit draftului legii care ar urma să fie trecută prin legislativ forţele de ordine ar putea să întreprindă acţiuni împotriva terorismului şi a influenţei străine din Hong Kong în viitor.

"Legea nu ameninţă doar libertatea Honh Kong ci şi interesele comunităţii internaţionale în oraş", a precizat Joshua Wong unul dintre activişti pro democraţie.

Definiţia terorismului în legea chineză ar putea afecta democraţia din Hong Kong cred unii specialişti în drept.

"Cer liderilor guvernelor din lume şi în mod particular cancelarului Angela Merkel şi şefilor de stat din Europa să se opună legii draconice", a precizat Wong pentru Business Insider

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici