Proteste la Londra: Mii de persoane, în stradă în urma întârzierii ieşirii Marii Britanii din UE: „Ieşire înseamnă ieşire” şi „Nu vom pleca” | VIDEO

Mii de persoane care se opun întârzierii ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană protestează vineri în centrul Londrei, în timp ce Camera Comunelor a respins pentru a treia oară acordul Brexit negociat de premierul Theresa May, relatează Reuters.

17622 afișări
Imaginea articolului Proteste la Londra: Mii de persoane, în stradă în urma întârzierii ieşirii Marii Britanii din UE: „Ieşire înseamnă ieşire” şi „Nu vom pleca” | VIDEO

Mii de persoane protestează la Londra în urma întârzierii ieşirii Marii Britanii din UE. Se scandează: „Ieşire înseamnă ieşire” şi „Nu vom pleca” | VIDEO

În ziua în care Marea Britanie urma să părăsească iniţial UE, grupuri mari de oameni s-au adunat în faţa parlamentului, fluturând steaguri UE şi scandând, "Ieşire înseamnă Ieşire" şi "La revedere UE", acuzând-o pe Theresa May de trădare.

Pe fondul unei prezenţe mari a poliţiştilor, mai multe persoane au blocat drumul din afara parlamentului, strigând „Nu vom pleca" şi „Ce vrem? Brexit? Când vrem? Acum? Acum."

Protestatarii, conduşi de Nigel Farage - politicianul care a convenit să organizeze referendumul în urma căruia s-a decis ieşirea Marii Britanii din UE - se va adresa mulţimii vineri după-amiază.

Farage, fostul lider al Partidului Independenţei, urmează să vorbească la un eveniment "Brexit Betrayal" ca parte a culminării unui marş din Sunderland, nord-estul Angliei, până la Londra.

"Ceea ce ar fi trebuit să fie o sărbătoare este de fapt o zi de trădare", a declarat Farage pentru Reuters.

Membrii Camerei Comunelor au respins vineri, a treia oară, proiectul de Acord Brexit negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană.

29 martie era data stabilită iniţial de Marea Britanie pentru retragerea din Uniunea Europeană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici