Proteste violente în Cisiordania şi Fâşia Gaza după decizia lui Trump privind Ierusalimul: Peste 100 de răniţi / Geamurile unui restaurant evreiesc din Europa, sparte - VIDEO

Mii de palestinieni protestează violent în mai multe oraşe din Cisiordania şi Fâşia Gaza faţă de hotărârea preşedintelui SUA, Donald Trump, de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului.

14643 afișări
Imaginea articolului Proteste violente în Cisiordania şi Fâşia Gaza după decizia lui Trump privind Ierusalimul: Peste 100 de răniţi / Geamurile unui restaurant evreiesc din Europa, sparte - VIDEO

Proteste violente în Cisiordania şi Fâşia Gaza după decizia lui Donald Trump privind Ierusalimul, în timp ce Hamas a lansat un apel la organizarea unei noi Intifada - VIDEO (Imagine Hepta)

UPDATE 18:01 Circa 100 de protestatari palestinieni, răniţi în confruntările din Cisiordania şi Fâşia Gaza

Aproximativ 100 de protestatari palestinieni au fost răniţi, joi, în confruntările cu forţele de ordine israeliene în Cisiordania şi Fâşia Gaza, afirmă surse citate de presa locală.

Din cauza protestelor violente, armata israeliană a dispus închiderea Punctului de tranzit Gilboa, situat în nordul Cisiordaniei.

"Redeschiderea punctului de tranzit se va decide în funcţie de situaţia de pe teren", a comunicat Ministerul israelian al Apărării, citat de site-ul Ynetnews.com.

Proteste violente au loc la intrarea în Centrul vechi al oraşului Ierusalim, precum şi în oraşele Jenin, Hebron, Betleem, Ramallah, Gaza şi la frontiera dintre Fâşia Gaza şi Israel.

Sute de protestatari au aruncat cu pietre peste gardul de la frontiera dintre Fâşia Gaza şi Israel. De asemenea, în Ierusalimul de Est este grevă generală, iar unii protestatari au incendiat portrete ale preşedintelui SUA, Donald Trump, şi ale premierului Israelului, Benjamin Netanyahu.

Mişcarea fundamentalistă Hamas, care deţine controlul asupra teritoriului palestinian Fâşia Gaza, a lansat un apel la organizarea unei noi Intifada - revolte generale marcate de violenţe împotriva autorităţilor israeliene.

 

Un militant propalestinian a spart geamurile unui restaurant evreiesc din Amsterdam

Un bărbat musulman care avea asupra sa drapelul palestinian a spart geamurile unui restaurant evreiesc din oraşul olandez Amsterdam, ca reacţie la decizia preşedintelui SUA, Donald Trump, de a recunoaşte Ierusalimul drept capitala Israelului.

Incidentul a avut loc joi la prânz în zona Amstelveenseweg din Amsterdam. Un bărbat care avea asupra sa un drapel palestinian a spart cu o bâtă geamurile unui restaurant cu specific evreiesc, "HaCarmel", informează site-ul At5.nl şi cotidianul Times of Israel.

Individul a fost imobilizat de agenţi de poliţie înainte de a încerca să distrugă un drapel al Israelului.

Cel mai probabil, protestul este o reacţie la decizia preşedintelui SUA, Donald Trump, de a recunoaşte oraşul Ierusalim drept capitală a Israelului.

Bărbatul a fost reţinut şi este cercetat de autorităţile olandeze.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici