PROTESTELE DIN TURCIA: Italia le consideră "primul test serios" pentru aderarea la UE

Manifestaţiile din Turcia reprezintă "primul test serios" pentru aderarea ţării la Uniunea Europeană, afirmă ministrul italian de Externe, Emma Bonino, denunţând "folosirea disproporţionată a forţei" la Istanbul.

180 afișări
Imaginea articolului PROTESTELE DIN TURCIA: Italia le consideră "primul test serios" pentru aderarea la UE

Ministrul italian de Externe, Emma Bonino (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Guvernul turc este pe cale să dea un test al maturităţii democratice. Cel mai probabil acesta este cel mai serios test privind comportamentul democratic al Turciei şi privind aderarea la UE", a declarat Bonino.

"Unii cred că Turcia a trecut acest examen din cauza dinamismului economic, dar, de fapt, are nevoie să depună mai multe eforturi", a adăugat Bonino, făcând apel la "iniţierea dialogului" cu demonstranţii.

"Italia a susţinut mereu aderarea Turciei la Uniunea Europeană. Dar Italia vrea o Turcie democratică în cadrul Uniunii Europene ", a subliniat ministrul italian.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici