Putin acuză Occidentul de „egoism economic” şi spune că Rusia are o politică prietenoasă. Replica lui Scholz

Putin a făcut declaraţii la summitul Organizaţiei de Cooperare de la Shanghai (SCO) de la Samarkand, potrivit agenţiei Tass.

20912 afișări
Imaginea articolului Putin acuză Occidentul de „egoism economic” şi spune că Rusia are o politică prietenoasă. Replica lui Scholz

Putin acuză Occidentul de „egoism economic” şi spune că Rusia are o politică altruistă. Replica lui Scholz

Preşedintele rus Vladimir Putin a cerut ţărilor occidentale să nu mai folosească „egoismul economic” şi sancţiunile ilegale în politicile lor, subliniind erorile sistemice ale marilor economii ale lumii.

„Asistăm la soluţionarea problemelor energetice şi alimentare tot mai mari din lume, rezultate dintr-o serie de erori sistemice în marile economii ale lumii în domeniul finanţelor şi energiei”, a spus Putin, subliniind că politica rusă este lipsită de orice „egoism”.

„Sperăm că alţi participanţi la cooperarea economică îşi vor construi politicile pe aceleaşi principii şi vor înceta să folosească instrumentele protecţionismului, sancţiunilor ilegale şi egoismului economic în propriile lor scopuri”, a adăugat Putin.

Scholz: Rusia lui Putin este cea mai mare ameninţare la adresa NATO

Replica Vestului n-a întârziat să apară. „În acest moment, cea mai mare ameninţare la adresa NATO vine din Rusia preşedintelui Vladimir Putin. Dar ne pregătim pentru asta”. Cancelarul german Olaf Scholz a spus acest lucru, după cum a relatat presa germană, în discursul său la Bundeswehr, armata germană.

ONU vrea să trimită echipe să investigheze gropile comune

ONU a anunţat că intenţionează să trimită o echipă de experţi pentru a investiga groapa comună descoperită la Izium, oraşul din regiunea ucraineană Harkov, eliberat de trupele de la Kiev şi unde au fost găsite cel puţin 450 de cadavre, dintre care numeroşi civili, potrivit autorităţilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici