Putin îşi dorea ca europenii să îngheţe de frig, însă generalul Iarnă cucereşte Moscova. Vor fi cele mai reci zile din acest secol

  • Temperaturile vor scădea până la -26 de grade, în weekend, la Moscova şi în regiunea Moscovei.
  • Va fi cea mai rece perioadă de cinci zile de la începutul secolului, potrivit agenţiei de presă Interfax.
2551 afișări
Imaginea articolului Putin îşi dorea ca europenii să îngheţe de frig, însă generalul Iarnă cucereşte Moscova. Vor fi cele mai reci zile din acest secol

"În noaptea de sâmbătă spre duminică -24 - -26 grade, iar în regiune până la -29 şi chiar din locurile joase -30. Nici în timpul zilei nu trebuie să vă aşteptaţi la căldură, pentru că valorile maxime sunt -20 - -22 de grade, iar în regiune până la -25 de grade de îngheţ", a spus Roman Vilfand, directorul Centrului Hidrometeorologic Rus, pentru agenţia Interfax.

El a subliniat că o astfel de vreme anormală este considerată un fenomen periculos. O scădere bruscă a temperaturii, după cum a precizat Vilfand, va începe vineri, 6 ianuarie, temperatura aerului va scădea sub -20 de grade pe timp de noapte. 

Temperatura va fi cu 16-17 grade sub cea normală. Astfel, la Moscova şi în regiunea Moscovei va avea loc cea mai rece perioadă de cinci zile din acest secol.

Generalul Iarnă nu atacă Europa

Ruşii ironizau Occidentul, spunând că europenii vor muri de frig în case în această iarnă din cauza crizei energetice. În septembrie, Putin spunea că Occidentului îi va "îi va îngheţa coada".

Însă în Europa, vremea este mult mai caldă decât cea normală pentru această perioadă. Temperaturile din luna ianuarie au urcat la niveluri record istorice în mai multe ţări din Europa.

Recordurile naţionale au fost doborâte în opt ţări, iar cele regionale în alte trei.

La Varşovia, în Polonia, s-au înregistrat duminică 18,9°C, în timp ce la Bilbao, în Spania, au fost 25,1C, cu peste 10°C peste medie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici